Top
Soha ne légy elégedett! – Interjú Dieter Kaiserrel – Szépségportál
fade
1486
post-template-default,single,single-post,postid-1486,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Soha ne légy elégedett! – Interjú Dieter Kaiserrel

Soha ne légy elégedett! – Interjú Dieter Kaiserrel

A hajvágás fejkendős császárát színpadi bemutatója után kaptuk el egy gyors interjúra. Azt is meg szerettük volna tudni tőle, hogy mit tartogat számunkra a 2014-es év.

[stextbox id=”portal” caption=”Dieter Kasier” float=”true” width=”300″]Iskoláit a nürnbergi Meininghaus fodrászati főiskolán kezdte. Londonban tanult többek között a Vidal Sassonnál, a Tony & Guy-nál. Szerte a világban tart fodrászoknak továbbképzéseket. „EU teacher of hairdressing” címet kapott 2000-ben. Készített frizurát Elthon Johnnak, Gianfranco Ferre-nek és Donatella Versacce-nak is.[/stextbox]Egész életedben fodrász voltál? Mindig az akartál lenni?

Igen, igazából igen. Bár nem ez volt a gyermekkori álmom, mégis valahogy magától alakult így a dolog. Édesapámnak egy nagy fodrászszalonja volt, folyton tanfolyamokat és bemutatókat tartott. Miután befejeztem a középiskolát, megkérdezte, hogy kiadja-e másnak a szalont, vagy átveszem én. Megvontam a vállam, végül is legyen. Itt indult, később szenvedélyemmé vált a mesterség. Az első pillanattól kezdve jó döntés volt.

DSC_0784-új

Mi hajt előre?

A divat folyamatosan változik, így az én munkám is folyamatosan változik. Sohasem lesz unalmas, mindig új dolgokat kell csinálni, bizonyítani, tanulni. És ezt szeretem benne.

Követed vagy teremted a trendet?

Mindkettő. Ha csapatban dolgozol, ez összekeveredik. Bárhol jársz a világon, új dolgokat látsz, elmész egy divatbemutatóra és máris új ötleteid támadnak. Ez egyszerre teremtés és követés. Járj mindig nyitott szemmel! A divat globális, mindegy hogy Bejrútban, Moszkvában vagy Bécsben mész be egy boltba, ugyanazt fogod látni.

Mi inspirál igazán?

A nagy tervezők bemutatói. Ez van a fókuszban, őket követjük. A nagy show-k, New York, Párizs, London, Milánó, a tervezők minden félévben új dolgokat hoznak létre. Általában hat trendirányzatot határoznak meg. Attól függően, hogy melyik kollekción dolgozunk,  kiválasztunk öt ruhadarabot, és azokhoz alkotunk frizurát. Most például a negyvenes évek divatja köszön vissza, mi pedig ennek megfelelően vágunk, festünk. Persze 2013 negyvenes éveiről beszélünk, az akkori trend egy modern verziójáról.

Elégedett vagy a munkáiddal? Mikor elkészülsz egy frizurával, tetszik?

Nem, soha.

És mit teszel ellene?

DSC_0564Azt, hogy sohasem állok meg. Mindig ott vannak a részletek, amin lehet javítani, a koncentráció, amin lehet mélyíteni. Ha egyszer elégedett leszek, akkor azt hiszem nyugdíjba megyek, mert pont az elégedetlenség hajt előre és előre. A kis részletek, amit talán senki sem lát, de amíg én látom, addig nincs megállás.

Mindent elértél már, amire valaha vágytál?

Dehogy. Persze, sok mindent elértem, de mindig van valami új. Például ezen a nyáron Indiába mentem, három hét alatt tíz show-t csináltunk, különböző városokban. Különösen érdekes az európaitól teljesen eltérő kultúrákkal dolgozni, teljesen máshogyan fogadják be a divatot, mások az emberek, más az egész. Már a jövő évi naptáram is telített az első félévre, nagy a pörgés körülöttem.

DSC_0476Mi a legjobb tanács, amit valaha kaptál?

Mindig légy érdeklődő, járj nyitott szemmel, nemcsak a munka során, a magánéletben is!. Ha nyitott szemmel jársz, akkor is tanulsz, ha nem veszed észre.

A 2014. év hallatán mi jut eszedbe?

A nyolcvanas évek – ez szerintem az egyik kulcspontja. A  másik pedig, hogy több mozgást, izgalmat fogunk látni a hajakban.

Mi üzensz a magyar fodrászoknak?

Mindig járjatok nyitott szemmel! Soha ne legyetek megelégedve azzal, amit csináltok! Az elégedetlenség visz ugyanis napról napra előbbre!

DSC_0591-új